PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Gortdroog wijntje?

De ruzie tussen wijnkenner Ilja Gort en importeur Groupe LFE is beslecht in het voordeel van Gort. De rechter vond dat er geen verwarring(sgevaar) was tussen de ZoMerlot van Gort en het merk Sum-merlot van LFE, beide aanduidingen zijn slechts een aanduiding van een zomerse Merlot en de SumMerlot wordt nog niet verkocht (AD 15 en 31/8/17).

ZoMerlot

Ook ziek van de Zika?

Automobielfabrikant Tata is nu ook ongewild slachtoffer geworden van het gevreesde Zika virus; aangekondigd is de bedachte merknaam Zica voor hun nieuwe model te wijzigen. (Tub 3/2/16).

Zica merknaam

Taaigalp of toch plagiaat?

Spelfabrikant Jumbo vindt dat de What If-puzzel van concurrent Ravensburger te veel lijkt op haar Wasgij-puzzel (Wasgij is de omkering van het Engelse woord voor puzzel: Jigsaw) en daarmee inbreuk maakt op haar auteursrechten. Het is nu aan de rechter om te bepalen of er hier inderdaad sprake is van plagiaat of niet. (AD 3/10/13).

Ravensburger merk logo Jumbo merk logo

Ugg's..Oeps! Prada..Nada!

Recent heeft de FIOD bij een inval in een loods in Barendrecht duizenden vervalste merkgoederen van o.a. Burberry, Ugg en Prada aangetroffen alsook losse labels van deze merken bestemd voor nog ongemerkte goederen. De labels waren uiteraard ook vals! Namaken is natuurlijk niet toegestaan evenmin als het verkopen onder een merk zonder toestemming van de merkhouder (AD 19/12/12).


>> Jonger nieuws  >> Ouder nieuws