PatentAgent octrooien & merken Wat doet PatentAgent? Begrippen en Afkortingen Veel gestelde vragen Wetteksten Links Nieuwsbrieven Sitemap line

octrooien modellen merken handelsnamen auteursrecht licenties
  onderzoek aanvragen depots registraties advies voorlichting

line

Nieuwsarchief

Logoloze merksigaretten

De Australische regering wil een verbod op logo's op pakjes sigaretten in haar strijd tegen het roken. De pakjes van alle merken zouden dezelfde kleur en opmaak moeten krijgen en het merk zou slechts klein vermeld mogen worden in een uniform lettertype. De waarschuwing blijft wel groot. Uiteraard zeggen de fabrikanten naar de rechter te stappen (bron: AD 30/4/10).

logoloze merken

Echte schoenvete(r)?

Warenhuis V&D zou volgens Converse (eigendom van Nike) de merkrechten op haar gympen 'All Stars' hebben geschonden door nepschoenen uit China aan te bieden tijdens het Prijzencircus. Ondanks het betoog dat de schoenen via geoorloofde parallelimport verkregen zijn moest V&D van de rechter de schoenen uit haar filialen halen (bron: AD 30/3/10).

All-Stars

Vaag logo?

De inwoners van de Groningse gemeente Oldambt zouden erg ongelukkig zijn met hun nieuwe gemeentelogo. Volgens de vormgever zouden de blauwe ellipsen watercirkels moeten voorstellen, maar volgens een plaatselijk comité zou het eerder associaties oproepen met het vrouwelijke orgaan of een inlegkruisje (bron: AD 10/2/10).

logo gemeente Oldambt

Slecht fruit?

Na Nokia heeft ook Kodak nog een appeltje te schillen met Apple. Kodak daagt Apple en RIM voor de Amerikaanse rechter, en heeft een importverbod gevraagd omdat de iPhone en de Blackberry inbreuk zouden maken op een octrooi van Kodak dat betrekking heeft op het voorvertonen (previewen) van gemaakte foto's op de populaire mobieltjes (bron: Telegraaf 14/1/10).

beeldmerk Apple woordbeeldmerk Blackberry

Een Apple'tje te schillen?

Nokia kondigt aan een rechtzaak tegen Apple te willen beginnen omdat deze inbreuk zou maken op een tiental octrooien van Nokia op het gebied van de draadloze verbindingen en beveiliging. De technologie van Nokia zou ondermeer in de populaire iPhone toegepast worden (bron: AD 24/10/09).

nokia_apple

>> Ouder nieuws