organisatiebureauStartpagina

Diensten

Mini-Symposium
metaal en kunststof

Workshop
Intellectuele Eigendom

Informatie

Opdrachtgevers

Contact

Alg. lev. voorwaarden.

copyright"aanvraag, aanvrage, aanvragen, advies, adviezen, advocaat, advocaten, advokaat, advokaten, auteursrecht, bedenker, beleid, beschermen, bescherming, deponeren, depot, depots, eigendom, eigendomsrecht, fee, gemachtigde, handelsnaam, handelsnamen, idee, ideeen, inbreuk, industrie, industrieel, intellectueel, intellectueel eigendom, license, licentie, licenties, mercatel, merk, merken, merkenrecht, model, modellen, modelrecht, octrooi, octrooien, octrooiburo, octrooibureau, octrooiaanvraag, octrooiaanvragen, octrooiaanvrage, octrooionderzoek, octrooirecht, oktrooi, oktrooien, oktrooiburo, oktrooibureau, oktrooionderzoek, oktrooiaanvraag, oktrooiaanvragen, oktrooiaanvrage, orde, patent, patenten, patentaanvraag, patentaanvragen, patentagent, patentonderzoek, patentrecht, product, productbescherming, produkt, produktbescherming, recht, registratie, registreren, royaltie, royalties, studie, uitvinding, uitvindingen, uitvinder, uitvinders, vinding, vindingen, voorlichting, wet, wetgeving
programma:

Workshop Intellectuele Eigendom
"Beter benutten van de mogelijkheden van IE bij de ontwikkeling en marketing van producten"

Hoewel veel bedrijven dagelijks met Intellectuele Eigendom (IE: octrooien, merken, modellen, etc.) bezig zijn, worden toch vaak essentiŽle zaken vergeten, worden de mogelijkheden niet volledig benut of is het nut niet geheel duidelijk voor het bedrijf. Om daar helderheid in te brengen organiseert Organisatiebureau ProMess een workshop die antwoord geeft op de vele vragen die IE oproept. De workshop wordt georganiseerd i.s.m. PatentAgent, een landelijk netwerk van adviesbureaus op het gebied van IE. In de workshop leert u voor wie IE bedoeld is, wanneer men er wat aan moet doen en wat als er niets aan gedaan wordt. 

Donderdag 21 November 2002 van 13:00 - 17:00 uur 

Mercure Hotel "Nulde-Putten" (Zaal 2) 
Strandboulevard 3 
3882 RN Putten 

13:00 uur

Ontvangst en registratie.

 

 

13:30 uur

Welkom en mededelingen.

Rudi Wissink, Organisatiebureau ProMess.

 

 

13:45 uur

Intellectuele Eigendom: voor wie is het bedoeld? 

Dr. Ing. Frans van de Pol, vestigingsmanager PatentAgent Hengelo, maakt duidelijk voor welke functionarissen binnen een bedrijf IE van belang is en zal dit aan de hand van enkele sprekende praktijkvoorbeelden illustreren.

Aan de orde komen o.a.: stand der techniek, besparen op ontwikkelingskosten en concurrentieonderzoek.

 

 

14:30 uur

Intellectueel Eigendom: wanneer zou je hieraan wat moeten doen?

Drs. Tom Klaver, vestigingsmanager PatentAgent Delft, geeft aan wanneer in het totale proces van productontwikkeling, van idee tot en met de marktintroductie, er wat aan IE zou moeten gebeuren. Door middel van voorbeelden uit zijn eigen ervaring als onderzoeker zal hij dit duidelijk maken en zal blijken dat er veel partijen in het totale proces betrokken zijn.

 

 

15:00 uur

Pauze.

De pauze is een uitstekend moment om niet alleen kennis te maken met andere deelnemers maar ook om aan de aanwezige deskundigen meer individuele vragen te stellen.

 

 

15:15 uur

Intellectuele Eigendom: wat als je er niets aan doet?

Dr. Mariken Tan, vestigingsmanager PatentAgent Groningen, gaat in op de gevolgen als men niets aan IE zou doen. Dit kan tot vervelende situaties leiden die in veel gevallen vermeden hadden kunnen worden.  Ook dit zal aan de hand van enkele praktijkvoorbeelden geschetst worden.

 

 

16:00 uur

Intellectuele Eigendom: de checklist.

Aan de hand van een checklist wordt duidelijk gemaakt wat er binnen uw organisatie aan IE zou moeten gebeuren. Deze checklist zal door Frans van de Pol plenair besproken worden.

Verder gaan de inleiders in op vragen van deelnemers.

 

 

16:45 uur 

Afsluiting.

Rudi Wissink van organisatiebureau ProMess.

De kosten van deze workshop bedragen € 95,= p. p.  (en Ä 75,= voor iedere volgende deelnemer van hetzelfde bedrijf). Bedragen zijn excl. BTW maar incl. workshop-materiaal en consumpties.
Voor aanmelding van deelname kunt u contact opnemen met ProMess:
telefoon 074-2 780 786, fax 074-2 780 785 of email info@promess.nl

Organisatiebureau ProMess regelt het voor u !